Dags för NEST Bootcamp 2025 med workshops & föreläsningar

Under två dagar kommer deltagarna i NEST att lyssna till föreläsningar och delta i workshops inom cirkulär ekonomi, logistik, finansiering, digitalisering och pitch. Det kommer också att bli en rundvandring i Textilhögskolans labb och visning av innovationsmiljön DO-tank.

På bootcamp kommer deltagarna att möta:

Andreas Nyberg, Ciszere

Johan Forsberg, Ciszere

Erika Berg Levin, Fashion Factory

Jennifer Dutton, Fashion Factory

Linda Nydén
Linda är projektkoordinator hos Science Park Borås och en del av teamet i DO-tank Center – Science Park Borås innovationsmiljö och maskinpark i Textile Fashion Center. DO-tank Center är en plats där näringslivet får möjlighet att växla till cirkulär ekonomi och skapa nya affärer genom att utveckla klimatsmarta produkter och tjänster. Här sker idéutbyten, workshops, prototypande och tester av den senaste tekniken, i nära samverkan med forskare på Högskolan i Borås. I sin roll som projektkoordinator driver Linda projekt främst inom textilområdet. Hon har ett stort intresse för naturfiber där svensk ull spelar en viktig roll. 

Anett Aldman
Anett är textilingenjör med lång erfarenhet av produktutveckling och projektledning i komplexa projekt bl a inom Automotive och textilbranschen. Sedan 2018 arbetar Anett som projektsamordnare på Science Park i Borås. I sin roll arbetar hon i huvudsak med omställningsprojekt relaterade till textil och hållbarhet. De mest aktuella projekten för Anett just nu är Circular hub Twin Transition och Systemdemonstrator för ett hållbart textilsystem.

Adrian Zethraeus
Adrian har bred erfarenhet från modebranschen med särskilt fokus på hållbarhet. Sedan 2015 är Adrian projektledare på Science Park Borås vid Högskolan in Borås, som bland annat arbetar med hållbar omställning i textil- och modebranschen.

Mathias Bräck
Mathias är sedan 2018 innovationstekniker hos Science Park Borås och en del av teamet i DO-tank Center – Science Park Borås innovationsmiljö och maskinpark i Textile Fashion Center. DO-tank Center är en plats där näringslivet får möjlighet att växla till cirkulär ekonomi och skapa nya affärer genom att utveckla klimatsmarta produkter och tjänster. Här sker idéutbyten, workshops, prototypande och tester av den senaste tekniken, i nära samverkan med forskare på Högskolan i Borås.

I sin roll som innovationstekniker har Mathias Bräck varit med och byggt upp DO-tank Center, där han idag hjälper företag och allmänhet att hitta såväl tekniska som affärsmässiga möjligheter till omställning. Han började sin bana som systemtekniker på Högskolan i Borås 2003 och har lång erfarenhet av – och passion för! – teknisk innovation för en hållbar framtid.

https://dotankcenter.se/

Amelie Olesen
Sedan 2022 har Amelie Olesen varit verksam som innovationstekniker vid Science Park Borås och är en del av teamet på DO-tank Center – Science Park Borås innovationsmiljö och maskinpark i Textile Fashion Center. 

DO-tank Center är en dynamisk innovationsmiljö, särskilt inriktad på små och medelstora företag som vill utforska möjligheter inom cirkulär ekonomi. Här omsätts cirkulära affärsmodeller och designprinciper i praktiken genom workshops, idéutbyten, prototyputveckling och tester av den senaste tekniken – allt i nära samarbete med Högskolan i Borås. 

I sin roll som innovationstekniker bidrar Amelie med expertis inom textil produktutveckling, mönsterkonstruktion, konfektionsteknik och tillverkning. Hon stödjer företag och forskningsprojekt med prototypframtagning och produktutveckling, med särskilt fokus på cirkulära och hållbara produkter samt smarta textilier. Amelie har en kandidatexamen i textilteknologi med inriktning på designteknik från Textilhögskolan vid Högskolan i Borås.

Anneli Bentzlin
Anneli Bentzlin har sedan 2006 arbetat på Textilhögskolan med olika arbetsuppgifter, bland annat som internationell koordinator och under åren 2020-2024 var hon chef för de textila labben. Idag arbetar Anneli som eventkoordinator för Högskolan i Borås och som samverkanskoordinator för Textilhögskolan.

Göran Jansson
Göran Jansson är servicetekniker på Textilhögskolan i Borås. Han har tidigare arbetat på Ericsson i 17 år, men när verksamheten flyttade bytte han bana och läste till textilingenjör. Direkt efter examen fick han jobb på Högskolan i Borås 2020 och är sedan dess anställd som servicetekniker på Textilhögskolan.

Görans roll innebär stor variation i arbetsuppgifter, men grunden är service till både kollegor och studenter där han ansvarar för skolans fotostudio och hjälper studenter med tekniken där, allmänt underhåll och vaktmästaruppgifter både i och utanför textila labb, planering av utställningar, modevisningar, guidningar och samarbeten med olika verksamheter både i och utanför huset.

Lenita Oderfält
Lenita Oderfält är Verksamhetsutvecklare på Nordiska Textilakademin och arbetar med strategisk kompetensförsörjning och företagsutveckling inom textil- och modebranschen.

Hon har lång erfarenhet av att samarbeta med företag, utbildningsaktörer, statliga och branschorganisationer för att stärka tillgången på rätt kompetens och skapa hållbara lösningar för textil- och modebranschen. Hennes arbete omfattar bland annat utveckling av valideringsmodeller, utbildningsinsatser och nätverk för att säkerställa att textilbranschen har den kunskap och arbetskraft som behövs för framtida utmaningar.

Lena Berger-Andersson
Lena Berger-Andersson är ämnesledare inom hållbarhet på Nordiska Textilakademin. Hon har många års erfarenhet inom kvalitets- och hållbarhetsroller på bland annat Ellos Group och Hemtex. Sedan 2020 klappar hennes hjärta lite extra hårt för att förse branschen med nya stjärnor, fulltankade med kompetens för att ta mode- och textilbranschen i Sverige mot en hållbar och cirkulär framtid.

Christian Malmsten
Säljtränare och säljcoach som guidar startups till kommersiella och hållbara samarbeten

Christian driver Säljlabbet och fokuserar på att ge stöd åt universitetsnära startups och entreprenörer. Hans mål är att säkerställa att nya innovationer motsvarar den tänkta målgruppens behov och förväntningar på kundvärde i syfte att säkerställa betalningsvilja. Med 30 års erfarenhet av komplex försäljning, varav 20 år i det svenska ekosystemet för innovation, har Christian bidragit till över 500 kommersiella samarbeten mellan startups, privata företag och offentliga organisationer. Han har sammanlagt drivit och ägt fyra startups inom B2B.